Ζητήστε Δεύτερη Γνώμη

Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο
(+30) 210 4809516 - (+30) 694 5855705
info@chissas.gr

Αφορά την «μικρή» άρθρωση του ώμου, την ακρωμιοκλειδική. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού μικρής (πχ πτώσης) ή μεγάλης (πχ τροχαίο) βίας. Χαρακτηριστικό κλινικό εύρημα, εκτός του πόνου, είναι η προπέτεια του περιφερικού άκρου της κλείδας.

Ρήξη της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης

Ειδικές ακτινογαφικές λήψεις σε συνδυασμό με μαγνητική τομογαφία συμβάλλουν στην σταδιοποίηση της ρήξεως.Ο βαθμός της ρήξεως καθορίζει και το είδος θεραπείας.

Μικρού βαθμού ρήξεις (1ου και 2ου) αντιμετωπίζονται συντηρητικά με ακινητοποίηση για μερικές εβδομάδες. Μεγαλυτέρου βαθμού ρήξεις (δηλ. ρήξη των κορακοκλειδικών συνδέσμων) αντιμετωπίζονται χειρουργικά με αρθροσκοπική ή ανοικτή τεχνική.

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση της Ρήξης της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης;

Γίνεται έλεγχος για να προετοιμαστείτε για το χειρουργείο. Πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται τελικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Η διαδικασία αυτή γίνεται συνήθως λίγες ώρες πριν την επέμβαση.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση της Ρήξης της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης;

Ναι, συνήθως απαιτείται παραμονή μίας βραδιάς.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται στην επέμβαση της Ρήξης της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης;

Λόγω της θέσης του ασθενούς κατά την επέμβαση και της ανατομικής περιοχή στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται γενική αναισθησία.

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση της Ρήξης της Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης;

Η επιστροφή σε πλήρεις δραστηριότητες είναι περίπου 8-10 εβδομάδες.

Δρ. Διονύσιος Χίσσας

Ο Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας είναι Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπαιδικής του Metropolitan Hospital. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Ειδικευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Αριστούχος διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, μετεκπαιδευθείς στο St.Josef Hospital του Essen της Γερμανίας ...

Περισσότερα

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία:

210 4809516
info@chissas.gr
Metropolitan Hospital

 Επικοινωνία