Ζητήστε Δεύτερη Γνώμη

Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο
(+30) 210 4809516 - (+30) 694 5855705
info@chissas.gr

Ρομποτική Χειρουργική Γόνατος & Ισχίου

Η εφαρμογή  της Ρομποτικής τεχνολογίας στην Ορθοπαιδική χειρουργική είναι πλέον γεγονός και στην χώρα μας. Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται ήδη με πολυ μεγάλη επιτυχία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία (περίπου 180) των ΗΠΑ  καθώς και στην Ιταλία και Γερμανία.

Η Διοίκηση του Metropolitan Hospital επιβεβαιώνει την προσήλωση της στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας με την εγκατάσταση του μοναδικού ρομποτικού συστήματος RIO® (Robotic Arm Interactive Orthopedic System) στην Ελλάδα με το οποίο είναι δυνατή η πραγματοποίηση υψηλής ακρίβειας χειρουργικών επεμβάσεων στο γόνατο και το ισχίο με ελάχιστα επεμβατική τεχνική.

Με την καινοτόμο ρομποτική τεχνική MAKOplasty® Partial Knee Resurfacing, ένα μεγάλο μέρος ( άνω του 50%) των ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος, μπορούν να την αποφύγουν με την εφαρμογή μίας πολύ πιό περιορισμένης και αποτελεσματικής επέμβασης.

Με την τεχνική αυτή αντικαθίσταται μόνο το παθολογικό τμήμα του αρθρικού χόνδρου κ όχι όλη η άρθρωση όπως συμβαίνει στην ολική αρθροπλαστική.

Έτσι αποκαθίσταται η κινηματική της άρθρωσης του γόνατος με αποτέλεσμα φυσιολογική κίνηση κ επάνοδο σε πλήρεις  δραστηριότητες γρήγορα και χωρίς πόνο.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

  • Ο μικρός χρόνος νοσηλείας (1-2 ημέρες)
  • Η μεγάλη ακρίβεια χάριν στον 3D προεγχειρητικό σχεδιασμό με CT- Scan και την ρομποτική υποβοήθηση κατά την επέμβαση
  • Η μικρή τομή ( 5-6 cm)
  • Η φυσική αίσθηση της άρθρωσης (χάρη στην διατήρηση των χιαστών συνδέσμων)
  • Η ταχεία επιστροφή σε πλήρεις δραστηριότητες (και αθλητικές)
  • Η ελαχιστοποίηση περιεγχειρητικών επιπλοκών (περίπου το 1/3 σε σύγκριση με την ολική αρθροπλαστική)

Αντίστοιχα είναι τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή της ρομποτικής τεχνικής  MAKOplasty®   Total Hip Arthroplasty και στην οστεοαρθρίτιδα του ισχίου, με προεξάρχοντα την υψηλή ακρίβεια στην τοποθέτηση των προθέσεων και την απόλυτη ευθυγράμιση τους, παράγοντες ιδιαίτερα σημαντικούς για εξαιρετικά μακροχρόνια αποτελέσματα.

Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του νοσοκομείου Metropolitan και η ειδική εκπαίδευση & Πιστοποίηση στην ρομποτική χειρουργική στις ΗΠΑ των Ορθοπαιδικών  Χειρουργών  κ.κ. Χίσσα Διονυσίου και Δρεττάκη Κωνσταντίνου καθώς και των συνεργατών τους, είναι εχέγγυα για την επιτυχημένη εφαρμογή της πλέον σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας στην υπηρεσία των Ελλήνων ασθενών.

Δρ. Διονύσιος Χίσσας

Ο Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας είναι Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπαιδικής του Metropolitan Hospital. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Ειδικευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Αριστούχος διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, μετεκπαιδευθείς στο St.Josef Hospital του Essen της Γερμανίας ...

Περισσότερα

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία:

210 4809516
info@chissas.gr
Metropolitan Hospital

 Επικοινωνία