Ζητήστε Δεύτερη Γνώμη Second Opinion

Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο
(+30) 210 4809516 - (+30) 694 5855705
info@chissas.gr

Metropolitan: Ορθοπεδική χειρουργική με ρομπότ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δύο ασθενείς χειρουργήθηκαν σήμερα με το υπερσύγχρονο ορθοπεδικό ρομπότ MAKO και τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται εξαιρετικά - Αύριο θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Μια πρωτοποριακή μέθοδο ρομποτικής χειρουργικής εφαρμόζεται από Έλληνες ειδικούς, καθιστώντας τη χώρα μας, αλλά και το νοσοκομείο Metropolitan όπου εγκαταστάθηκε η καινοτόμος τεχνική ΜΑΚΟ, σημείο αναφοράς για τις ιατρικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

 

Ήδη, δύο ασθενείς υποβλήθηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του ρομποτικού μηχανήματος, με επιτυχία σε  high-tech επέμβαση στο γόνατο προκειμένου να αντιμετωπιστεί πρόβλημα οστεοαρθρίτιδας, και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο αύριο, χωρίς να χρειαστούν υποστήριξη ή άλλη υποβοήθηση.
 
Τα ρομπότ έχουν αποδειχθεί την τελευταία δεκαετία πολύτιμοι σύμμαχοι της χειρουργικής, και δη στις πιο λεπτές και απαιτητικές επεμβάσεις της, όπως πχ εκείνες που αφορούν την ουρολογία. Πλέον στις ειδικότητες που ωφελούνται σημαντικά από την τεχνολογική εξέλιξη περιλαμβάνεται και η ορθοπεδική.

Το ρομπότ ΜΑΚΟ, αμερικανικής τεχνολογίας, που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο Metropolitan, θεωρείται μοναδικό στο είδος του. Μάλιστα, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις τρεις χώρες της Ευρώπης η οποία διαθέτει αυτό το ρομπότ –οι άλλες είναι η Γερμανία και η Ιταλία.  Το ρομπότ ΜΑΚΟ και η τεχνογνωσία που διαθέτουν οι Έλληνες ειδικοί προσδίδουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο ελληνικό νοσοκομείο, που ήδη σχεδιάζει την εκπαίδευση ιατρών στη ρομποτική χειρουργική από ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.
 
Οι χειρουργοί – ορθοπεδικοί του Μetropolitan κκ. Κωνσταντίνος Δρεττάκης και Διονύσιος Χίσσας με την ομάδα τους μετεκπαιδεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο South Florida University, για την εφαρμογή του ΜΑΚΟ πλάι σε έναν από τους σημαντικότερους ρομποτικούς χειρουργούς παγκοσμίως, τον Δρα Frederick Buechel Jr. 

Μάλιστα, ο έγκριτος χειρουργός ήλθε στην Ελλάδα και παραβρέθηκε στις δύο πρώτες επεμβάσεις που έγιναν την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ότι «οι έλληνες γιατροί είναι εξαιρετικοί, ολοκλήρωσαν με ακρίβεια και επιτυχία τις επεμβάσεις. Ήταν εξαιρετικοί μαθητές και χαίρομαι που το διαπίστωσα παρακολουθώντας τους ως χειρουργούς» σημείωσε ο Δρ Buechel.

Δρ. Διονύσιος Χίσσας

Ο Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας είναι Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπαιδικής του Metropolitan Hospital. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών - Ειδικευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Αριστούχος διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, μετεκπαιδευθείς στο St.Josef Hospital του Essen της Γερμανίας ...

 

Περισσότερα

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία:

210 4809516
info@chissas.gr
Metropolitan Hospital
Υγεία

 Επικοινωνία